Minipavlovat

Sain kunnian tehdä pikkusiskoni häihin hääkakun. Päädyimme perinteisen kakun sijasta pavloviin. Ne oli mahdollista leipoa etukäteen kotona ja kuljettaa noin 3 tunnin ajomatka hääpaikalle. Täyttäminen ja koristelu tapahtui paikan päällä juuri ennen h-hetkeä. Pavlovat ovat gluteenittomia eli sopivat monille vieraille. Itse tein häihin tällä ohjeella 100 minipavlovaa sekä yhden isomman hääparin kakuksi. Hommaa oli, mutta sen arvoista!
14-16 minipavlovaa
* 8 valkuaista
* 5 dl hienoa sokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* 2 tl perunajauhoja
* 2 tl valkoviinietikkaa
* 5 tippaa roosan väristä pastaväriä
Täyte:
* 4 dl vispikermaa
* 2 rkl vaniljakreemijauhetta
* tippa roosan väristä pastaväriä
* tuoreita marjoja, mintunlehtiä
Mittaa valkuaiset puhtaaseen, kuivaan teräskulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäämällä sokeria sekaan ruokalusikallinen kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Käytä mieluiten monitoimikonetta. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Lisää joukkoon vaniljasokeri, perunajauhot ja valkoviinietikka sekä pastaväri. Vatkaa vielä hetki.
Laita tähtitylla pursotuspussiin ja täytä pussi valkuaisvaahdolla. Pursota pellille leivinpaperin päälle halkaisijaltaan n. 12 cm kokoisia pyörylöitä. Yhdelle pellille mahtuu hyvin 6 kpl. Pursota pyörylän päälle paksumpi reuna, jotta pavloviin jää keskelle koko täytettä varten.
Paista 100c uunissa noin 1.5h, uunista riippuen voi viedä kauemminkin. Pavlovat ovat valmiita kun ne ovat kuivia ja irtoavat nätisti leivinpaperista. Sammuta uuni ja avaa luukku raolleen (laita esim. puukauha luukun väliin). Jäähdytä pavlovat uunin jälkilämmössä. Ota pois kun uuni on jäähtynyt.
Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kerma ja lisää vaniljakreemijauhe. Värjää pastavärillä. Koristele marjoilla.
Säilytä tyhjät marengit kuivassa paikassa huoneenlämmössä. Vältä kosteutta. Säilyvät hyvin muutamankin viikon.

Kommentit

Suositut tekstit