Norjalainen juustokakku

Tämän norjalaiskokin juustokakun resepti on pyörinyt viime aikoina somessa ja näytti niin herkulliselta, että pakkohan sitä oli kokeilla. Ja on kyllä suussasulavan herkullista. Kakku on tarkoitettu alunperin tehtäväksi aika pieneen irtopohjavuokaan, jolloin kerroksista tulee selkeät ja näyttävät ja kakusta korkea. Itse tein käytännön syistä kakusta halkaisijaltaan isomman, jolloin oreokerroksesta tuli hyvin ohut eikä näy niin hyvin. Mutta maku on sama. Nam!
Ja tein kakun herkkusuu.fi sivuston ohjeella jossa oreo-täytettä varten oli kerman määrä vain 0,5dl. Alkuperäisessä 5dl eli oreo-täytettä tulee paljon enemmän. 
Browniepohja
* 300g tummaa suklaata
* 150g voita
* 4 dl sokeria
* 4 kananmunaa
* 1 dl vehnäjauhoja
* 0,2 dl kaakaojauhetta
* 1/2 tl merisuolaa
* 1 tl vaniljasokeria
Oreo-mascarponetäyte
* 5 dl kuohukermaa
* 2,4 dl mascarponejuustoa
* 2 dl tomusokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* 2 dl murskattuja Oreo-keksejä
Suklaatäyte
* 300g tummaa suklaata
* 100g voita
* 0,1 dl kahvia
* 4 liivatelehteä
* 1,7 dl sokeria
* 150g mascarponejuustoa
* 3 kananmunaa
* ripaus suolaa
* 150g mansikoita viipaloituna
Valmista ensin browniepohja. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa kulhossa kiehuvan veden päällä. Sekoita hyvin. Lisää toiseen kulhoon sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa yhteen vehnäjauho, kaakaojauhe ja suola.
Kaada suklaasula kananmunaseoksen joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää seuraavaksi jauhoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 170c uunissa 25 min ajan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Valmista seuraavaksi Oreo-täytettä. Vatkaa kerma. Kaada kulhoon kermavaahto, mascarpone-juusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita vispilällä kuohkeaksi. Murskaa keksit, lisää ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
Sitten suklaatäyte. Keitä kahvi valmiiksi, erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin sekä sulata suklaa voin kanssa vesihauteessa.
Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kaada tämän jälkeen kahvi pieneen kulhoon ja liuota liivatelehdet sekaan. Sekoita.
Kaada kulhoon sula suklaa, kahviseos, kananmunan keltuaiset, mascarponejuusto ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Vatkaa valkuaiset teräskulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria loppuvaiheessa ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää valkuaisvaahto vähän kerrallaan suklaaseokseen ja sekoita varovasti, jotta kuohkeus säilyy.
Kokoa kakku. Tarvitset kokoamiseen korkeaa reunavuokaa, reunamuovia tai hyvin tuettua leivinpaperia. Kaada jäähtyneen brownie-pohjan päälle puolet oreoseoksesta. Levitä tasaiseksi. Kaada päälle puolet suklaatäytteestä. Lisää viipaloidut mansikat. Lisää päälle loput oreoseoksesta ja päälle loput suklaaseoksesta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Kommentit

Suositut tekstit