Kinuski-omenapilvi
Kulinaari blogista nappasin tämän kinuskisen omenaherkun kokeiltavaksi. Koemaistajina toimivat Me&I kutsujeni vieraat sekä seuraavana päivänä työkaverit. Hyvin maistui kaikille. Maistuuko sinullekin?
* 200g kaurakeksejä
* 50g voita
* 1 tlk kondensoitua maitoa
* 250g tuorejuustoa
* 250g maitorahkaa
* 5 dl kuohukermaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 340g omenapaloja Sharlotka (valmis säilyke kaupassa lasipurkissa) tai 350g pieneksi pilkottua omenaa, iso lusikallinen voita ja 0,5 dl sokeria
* 0,5 dl omenamehua
* 5 liivatelehteä
* 70g paahdettuja mantelilastuja
* 50g voita
* 1 tlk kondensoitua maitoa
* 250g tuorejuustoa
* 250g maitorahkaa
* 5 dl kuohukermaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 340g omenapaloja Sharlotka (valmis säilyke kaupassa lasipurkissa) tai 350g pieneksi pilkottua omenaa, iso lusikallinen voita ja 0,5 dl sokeria
* 0,5 dl omenamehua
* 5 liivatelehteä
* 70g paahdettuja mantelilastuja
* 1/2 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa
* 50g paahdettuja mantelilastuja
* 50g paahdettuja mantelilastuja
Murskaa keksit, sulata voi. Sekoita keskenään ja painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
Jos et käytä valmista Sharlotkaa, pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja paista pehmeäksi pannulla voissa ja sokerissa.
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita keskenään tuorejuusto ja kondensoitu maito. Vatkaa sähkövatkaimella n. 4 min ajan. Lisää rahka, omenat ja kääntele joukkoon kermavaahto. Paahda 70g mantelilastuja kuivalla pannulla, älä polta. Lisää seokseen.
Kuumenna omenamehu kiehuvaksi, liota kuumaan mehuun pehmenneet liivatelehdet. Lisää koko ajan sekoittaen seokseen.
Kuumenna omenamehu kiehuvaksi, liota kuumaan mehuun pehmenneet liivatelehdet. Lisää koko ajan sekoittaen seokseen.
Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä kylmässä ainakin 24 tuntia.
Ennen tarjoilua koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja karamellisoidulla kondensoidulla maidolla.
Kommentit
Lähetä kommentti