Voisilmäpullat

Tavallinen, tuore, voisilmäpulla on loppujen lopuksi ehkä parasta mitä tiedän. Kunhan siinä on tarpeeksi iso voisilmä... Ja pullahan syödään toki niin että jyrsitään ympäriltä ja voisilmäosuus keskeltä jätetään viimeiseksi. Tämä omia pikku neuroosejani. Saa syödä miten haluaa, mutta tuskin on montaa ihmistä kenelle tämä pulla ei maistu :).

12 kpl

* 2,5 dl maitoa
* 25g tuorehiivaa
* 0,5 tl suolaa
* 1 dl sokeria
* 0,5 rkl kardemummaa
* 1 kananmuna
* 75g sulatettua voita
* 8 - 8,5 dl jauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva ja suola. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sokeri, kardemumma ja kananmuna. Vatkaa käsin hetki. Sulata voi. Lisää jauhoja vähitellen ja alustuksen loppuvaiheessa sulatettu voi. Vaivaa taikinaa huolellisesti kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa. Kohota huoneenlämmössä liinan alla kaksinkertaiseksi.

Täyte
* 1/2 dl sokeria
* 1/2 dl vehnäjauhoja
* 0,5 tl vaniljasokeria
* 80g kylmää voita

Voiteluun kananmunaa

Leivo kohonneesta taikinasta pyöreitä pikkupullia. Kohota uunipellillä leivinliinan alla 20 minuutin ajan.
Sekoita keskenään sokerit ja vehnäjauho. Paina sormella kohonneiden pullien keskelle syvennykset. Voitele pullat kananmunalla. Ota vasta nyt voi jääkaapista. Paina pullien koloihin sokeripalan kokoinen nokare voita ja laita päälle reilu teelusikallinen sokerijauhoseosta. Tällä ja kylmällä voilla varmistat ettei voi kuohu pullasta pois.

Paista 200c uunissa (kiertoilmauuni 175c) n. 12 min ajan tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Jäähdytä hiukan... Niin kauan kuin maltat...

Kommentit

Suositut tekstit