Taikapannari

Taikapannari oli ehkä vuosi sitten joka blogin hitti resepti, mutta itse päätin kokeilla reseptiä vasta nyt viikonloppuna. Ja kyllä kannatti. Namskis mitä pannaria. Tätä tulen tekemään kyllä useasti uudelleen. Taikapannariin syntyy paistamisen aikana kolme kerrosta valkuiaisvaahdon takia. Alimmainen kerros näyttää äkkiseltään vähän raa'alta, mutta ei sitä ole vaikka onkin väriltään hyvin keltainen.
Nauti taikapannari hillon ja kermavaahdon kera.

n. 12-15 palaa

* 100g voita
* 5 dl maitoa
* 4 munaa
* 1/2 tl valkoviinietikkaa
* 2,5 dl tomusokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 2 dl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 175c. Laita n. 20*20 tai 30*15cm korkeareunaiseen vuokaan leivinpaperi.
Sulata voi ja jäähdytä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Varo ettei valkuaisten sekaan joudu pisaraakaan keltuaista. Vatkaa valkuaiset kuivassa teräskulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppupuolella viinietikka.
Vatkaa toisessa kulhossa keskenään keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Lisää taikinaan hyvin sekoittaen jauhot ja lopuksi maito vähän kerrallaan.
Sekoita taikinaan varovasti nostellen valkuaisvaahto. Sekoita niin että seos on tasaista, mutta vaahto jää muun taikinan pinnalle kellumaan.
Kaada taikina vuokaan. Valkuaisvaahto jää päällimmäiseksi.

Paista uunin alatasolla 45-50min. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla.

Jäähdytä jääkaappikylmäksi ja nauti. Tämä pannari siis odotuttaa hetken syöjäänsä :). Odotus todellakin palkitaan.

Kommentit

Suositut tekstit