Kermadonitsit

Laskiaisen aikaan pyöri paljon näitä ohjeita, joissa donitseista tehtiin laskiaisdonitseja. Silloin en niitä ehtinyt kokeilla, mutta sopivat kahvipöytään muulloinkin ja etenkin lähestyvään vappuun. Tosi suloisia ja maukkaita tuli. Itse täytin puolet donitseista vadelmahillolla ja puolet nutellalla. Kermavaahtoa unohtamatta.
Tämä ohje on Liisa Westerbergin Makeaa-blogista.

Donitsit ovat helppo valmistaa uunissa ja tällä ohjeella voit tehdä myös pelkkiä donitseja. Herkullisia pelkällä sokerikuorrutuksella. Ja mielikuvitus vain rajana muihin kuorrutteisiin. Niihin vinkkejä löytyy blogista jo aiemmin.

Jos et omista donitsipeltiä, voit kovertaa reiät donitseihin myöhemmin ja tehdä ne muffinipellillä.

12 kpl

* 1/2 dl rypsiöljyä
* 1,5 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä)
* 1 muna
* 1 dl sokeria
* 1/2 tl suolaa
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1/2 tl soodaa
* 1 tl vaniljasokeria
* 1 tl kardemummaa

* 50g voita sulatettuna
* 1 dl sokeria

* 1-2 dl hilloa, nutellaa, mantelimassaa tai curdia
* 2 dl kuohukermaa
* 1 rkl tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 200c. Voitele huolellisesti donitsipelti. Itse käytän voiteluun vuokasprayta.

Sekoita keskenään öljy, jogurttia, muna ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Sekoita yhteen tasaiseksi taikinaksi.
Pursota taikinaa muffinipellille. Jätä reilusti kohoamisvaraa.
Paista 200c uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.

Voitele donitsit heti kuumana molemmin puolin ja pyörittele sokerissa. Jäähdytä.

Halkaisija jäähtyneet donitsit. Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa joukkoon tomusokeri. Levitä donitsien pohjalle esim. hilloa, pursota päälle kerma. Laita hattu päälle. Herkuttele!

Kommentit

Suositut tekstit