Fetavoileipäkakku

Voileipäkakut ovat tehneet comebackin. Retroherkku maistuu yllättävän hyvälle ja on kohtuullisen helppo myös valmistaa. Luonani oli eilen iso joukko ystäviä ja halusin tehdä pitkästä aikaa tarjolle voileipäkakkua. Illan menu kokonaisuuteen sopi loistavasti tämä fetavoileipäkakku Ulla Svenskin Suloiset suolaiset kirjasta. Itse tein kakun isompana. Paahtoleipiä laitoin 18 kpl ja täytteet tein tuplana. Kakusta söi 16 naista kun muuna suolaisena tarjottavana oli vain salaattia. Sanoisin että ohjeen määrästä riittää n. 8-10 hengelle.

Pohja
* 12 kpl vaaleaa paahtoleipää

Täyte 1
* 1 dl punaista paprikaa
* 1/2 dl punasipulia
* 1/2 dl tuorekurkkua
* 200g aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
* 150g ranskankermaa

Täyte 2
* 100g fetajuustoa (pala, jonka voi murustaa)
* 100g kurkkusalaattia
* 100g kermaviiliä
* 50g majoneesia

Kostutus
* n. 2 dl kasvislientä

Kuorrutus
* 200g basilikatuorejuustoa
* 1/2 dl majoneesia

Koristelu
* fetajuustoa, salaattia tai yrttejä (itse käytin pallobasilikaa), kivettömiä oliiveja, kirsikkatomaatteja tai ihan mitä itse haluat!

Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta ison tuorekelmun päälle neljä leipää neliön muotoon. Kelmu kannattaa olla kahdesta osasta niin se on helpompi irrottaa seuraavana päivänä. Kostuta leivät kevyesti. Valmista ensimmäinen täyte. Pilko paprika, silppua sipuli ja tuorekurkku. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma. Valmista toinen täyte sekoittamalla murusteltu fetajuusto, kurkkusalaatti, kermaviili ja majoneesi.

Levitä ensimmäinen täyte leipien päälle. Aseta uusi leipäkerros päälle ja kostuta. Levitä toinen täyte päälle. Laita viimeinen leipäkerros päälle ja kostuta se.

Kääri kelmut kakun ympäriltä kakun päälle tiiviisti ja nosta kakku jääkaappiin maustamaan ainakin muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
Seuraavana päivänä irrota kelmut varovasti ja sekoita kuorrutteen aineet sekaisin. Levitä kuorrute palettiveitsellä kakun päälle ja koristele mielesi mukaan.

Kommentit

Suositut tekstit