Kääretorttukakku

Törmäsin hauskaan ja helppoon kakkuideaan Suklaapossun sivuilla. Kääretorttu tavallaan ylösalaisin ja suloinen, pienen porukan kakku on valmis. Voit tehdä itse ohjeen mukaan raparpericurdin tai käyttää valmista lemon curdia. Tai miksei toimi kokonaan ilmankin. Jos teet raparpericurdin itse (suosittelen, oli ihanaa!), valmista se hyvissä ajoin, jotta se ehtii jäähtymään kunnolla.
Kääretorttukakun voit valmistaa jo edellisenä päivänä jolloin maut ehtivät muhia paremmin, mutta kakku on myös hyvää heti syötynä.

Raparpericurd:

* 2,5 dl raparperinpaloja
* 2 rkl vettä
* 0,75 rkl maissitärkkelystä
* 1 rkl vettä
* 1 dl hillosokeria

Pohja:

* 4 munaa
* 1, 5 dl sokeria
* 1,5 dl vehnäjauhoja
* 0,5 dl tummaa hyvää kaakaojauhetta

Täyte ja päällinen:

* raparpericurdia
* 2dl vispikermaa
* 100g vaniljatuorejuustoa tai mascarponea
* 1 litra mansikoita
* koristeluun esim. marenkeja, syötäviä kukkia jne.

Valmista ensin raparpericurd; sen voi valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä. Pilko raparperit ja laita ne ja pari ruokalusikallista vettä kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Surauta sauvasekoittimella seos sileäksi. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Sekoita tällä välin maissitärkkelysjauhot ja 1 rkl vettä keskenään. Sekoita tämä seos sekä hillosokeri raparperiseoksen joukkoon. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoitellen kunnes seos kiehahtaa. Jatka miedolla lämmöllä keittämistä n. 2 minuuttia kunnes seos on paksuuntunut. Jäähdytä kokonaan.

Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja sekoita varovasti nostellen nuolijalla sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille n. 35cm x 30cm alalle. Paista 225c n. 5-6 minuuttia kunnes pohja on kypsä. Ripottele tällä välin toisen leivinpaperin päälle sokeria. Kippaa kuuma pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto tai mascarpone. Pilko 2/3 mansikoista paloiksi.

Poista jäähtyneen pohjan päältä leivinpaperi ja leikkaa levy pitkittäin neljään osaan. Levitä pinnalle raparpericurdia ohut kerros (paksu kerros hankaloittaa käärimistä). Sekoita loput curdista kermavaahtoseoksen sekaan. Levitä pohjan päälle 2/3 kermavaahtoseosta ja ripottele päälle mansikan paloja. Kääri levyt rullalle ja aloita napakasti. Jatka sen jälkeen kevyesti rullaamalla. Kun yksi levy on rullattu, jatka seuraavalla levyllä samasta kohtaa jotta siitä muodostuu jättimäinen rulla.

Nosta kakku tarjoiluvadille pystyyn. Levitä loput kermavaahdosta kakun pinnalle ja pilko loput mansikoista päälle. Koristele







Kommentit

Suositut tekstit