Kanaviillokki

Kanaviillokki - monien inhokki, mutta aina ollut oma suosikki, jopa silloin pienenä koulussa. Aito kanaviillokki on aika vaivalloinen valmistaa, siinä keitellään ensin kokonainen broileri kypsäksi. Itse valmistan kotona kanaviillokkin superhelposti ja nopeasti käyttäen joko ylijääneiden kanankoipien lihaa tai ostan valmiin grillibroilerin. Lisukkeeksi riisiä ja mustaherukkahilloa, namskis.

* 1 kokonaisen, kypsän broilerin lihat esim. grillibroileri
* 2 rkl vehnäjauhoja
* 0,5 tl currya
* 4 dl kanalientä liemikuutiosta tai fondista tehtynä
* 0,5 dl ruokakermaa
* ripaus suolaa ja valkopippuria

Poista broilerista nahka ja luut ja revi liha irti.
Sekoita pienessä kipossa vehnäjauhot, curry ja 1 dl kanalientä. Lisää kattilaan loppu kanaliemestä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kastikesuurusta ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kiehua 5 min. Lisää kerma ja mausta. Lisää broilerin palat ja kiehauta.

Kommentit

Suositut tekstit