Lakritsinen mutakakku

Mutakakku on aina hyvää, kunhan ei vain paista sitä liikaa. Keskustan tulee olla ihanan pehmeää. Tämän kakun lakritsikuorrute antoi kakulle mukavan lisäsäväyksen. Jos kakkuun haluaisi vielä enemmän lakun makua, lisäisin taikinaan vähän raakalakritsijauhetta.
Käytin tummana suklaana Lidlin tummaa suklaata, jossa on mukana vadelmaa. Mieto vadelman maku sopi kakkuun todella hyvin.
Itse tein kakun puolittaen ohjeen, siitä tuli mainio halkaisijaltaan 18cm vuokaan.

Ohje on Glorian ruoka ja viini lehdestä, soppa365.fi sivustolta.

1 kakku

* 200g tummaa suklaata
* 200g voita
* 4 huoneenlämpöistä kananmunaa
* 2 dl sokeria
* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus
* 50g tummaa suklaata
* 3 Kick lakutoffeepatukkaa tai 28g Hopeatoffeeta
* 2 rkl kuohukermaa
* 50g huoneenlämpöistä voita

Koristeluun
* halutessasi tuoreita vadelmia

Kuumenna uuni 200c. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24cm).
Rouhi 200g suklaata. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Sekoita ja jäähdytä hieman.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita voi-suklaaseos joukkoon.
Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos varovasti muiden aineiden joukkoon.

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla n. 20 min. Kokeile kakun kypsyyttä 15 min paistamisen jälkeen, kakku tulee olla vielä aavistuksen löysä sisältä sillä se jähmettyy jäähtyessään.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä vuoka sitten kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Tee kuorrutus. Rouhi suklaa. Pilko lakutoffeet. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää lakutoffeet kermaan ja sulata ne miedolla lämmöllä sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaa ja voi. Sekoita, kunnes ne sulavat.

Irrota kakku vuoasta. Levitä kuorrutus kakulle. Siirrä jääkaappiin 2 tunniksi.
Tarjoa kakku jääkaappikylmänä marjojen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit