Sienipiirakka
Sain ystävältä suppilovahveroita ja ensimmäiseksi teki mieli tehdä niistä herkullista piirakkaa. Tätä ohjetta voi soveltaa mihin tahansa sieniin ja jos et halua piirakkaan lihaa, pekonin voi jättää poiskin. Itse rakastan sienen ja pekonin yhdistelmää.
Pyöreä piirakkavuoallinen (n.25 cm halkaisija)
Pohja
* 2-3 porkkanaa raastettuna (100g)
* 100g huoneenlämpöistä voita
* 1 dl kaurahiutaleita
* 1 dl vehnäjauhoja
* 1/2 tl leivinjauhetta
* ripaus suolaa
Täyte
* 0,5 l sieniä esim. suppilovahveroita
* 100g pekonia
* puolikas punasipuli
* 100g maustamatonta tuorejuustoa
* 1,5 dl ruokakermaa
* 1 muna
* 2 tl tuoretta timjamia
* suolaa
* mustapippuria
* reilu desi grana padano (tai parmesania) juustoraastetta
Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita yhteen huoneenlämpöinen voi ja raaste. Sekoita pohjan kuivat aineet yhteen ja lisää taikinaan. Levitä käsin painellen voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista 225c uunissa 10 min.
Pilko pekoni pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko punasipuli pieneksi. Paista pannulla pekonit, sipuli ja sienet kunnes sienistä on haihtunut suurin osa nesteestä.
Laita esipaistetun pohjan päälle sieni, sipuli, pekoniseos. Sekoita keskenään tasaiseksi tuorejuusto, kerma ja muna. Mausta. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele päälle vielä reilusti juustoraastetta.
Paista 200c uunissa 25-30 min.
Kommentit
Lähetä kommentti