Kolmen suklaan kakku

Tein lähiaikoina ystäväni vauvakutsuille Suklaapossun ohjeella kolmen suklaan kakun. Kakku on todella makea, tästä riittää herkutteluun pienempikin pala. Mutta jos rakastat suklaata, rakastut myös tähän kakkuun. Kakusta saa helposti gluteenittoman/munattoman käyttäen keksipohjaan gluteenittomia/munattomia keksejä. Itse käytin Lidlin gluteenittomia suklaahippukeksejä pohjaan. Kakkuun ei tarvita liivatetta, suklaa hyydyttää kakun itsessään. Tarkkana pitää ainoastaan olla kun lisäät sulatetun suklaan tuorejuustokermaseokseen. Jos se on liian kuumaa, seoksesta tulee kökkäreinen eikä silkinpehmeä mousse. Anna suklaan siis jäähtyä kunnolla.

Koristeluun vapaat kädet, itse käytin koristeluun suklaakonvehteja sekä itse tehtyjä minimarenkeja.

*Halkaisija n. 22cm, n. 8cm korkuinen kakku. Voit tehdä myös isompaan vuokaan, jolloin kakusta tulee vain matalampi.

Pohja
* 150g digestivekeksejä tai gluteenittomia keksejä
* 50g valkosuklaata
* 2 rkl maitoa

Täyte
* 5 dl Flora Vispiä
* 2,5 dl Flora Kuohua
* 600g maustamatonta tuorejuustoa
* 125g tummaa suklaata (70% kaakao)
* 150g maitosuklaata
* 175g valkosuklaata

Kuorrutus
* 100g tummaa suklaata
* n. 0,9 dl kuohukermaa
* 1 rkl glukoosisiirappia tai vaaleaa siirappia

Koristeluun esim. suklaakarkkeja

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai minigrip pussissa kaulimella hakaten. Sekoita joukkoon maito. Sulata 50g valkosuklaata mikrossa 60% teholla varovasti välillä sekoittaen. Sekoita sulatettu valkosuklaa keksimaitomurun joukkoon. Laita tarjoiluvadille irtopohjavuoan reunus tai irtoreuna, voitele vuokaspraylla. Jos reuna on kovin matala, laita reunoille vielä reunakalvot. Murustele ja painele keksiseos tarjoilulautaselle reunojen sisälle. Nosta jääkaappiin täytteenteon ajaksi.

Sulata suklaat yksitellen mikrossa miedolla lämmöllä, vähän kerrallaan sekoitellen. Vatkaa Flora vispi ja kuohu sanassa kulhossa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistetut tuorejuustot. Jaa vaahto kolmeen kulhoon.
Muista jäähdyttää suklaat.

Vatkaa ensin sula valkosuklaa yhden kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon nopeasti sähkövatkaimella. Kaada sen jälkeen maitosuklaa toiseen kulhoon ja vatkaa samoilla vispilöillä kunnolla sekaisin. Tee samoin tumman suklaan kanssa.

Moussen tulee näyttää pehmeältä ja pumpulimaiselta.

Lusikoi tumma suklaamousse kakkupohjan päälle. Tasoita. Lusikoi maitosuklaamousse tumman suklaamoussen päälle. Tasoita. Levitä päälle vielä valkosuklaamousse ja tasoita. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Tee kuorrutus. Pilko suklaa mikronkestävään kulhoon ja kaada joukkoon kuohukerma. Kuumenna miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen kunnes kaikki suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Jäähdyttele seosta hetki ennen kuin laitat kakun päälle. Kuorrute ei saa olla kuumaa.

Irrota kakusta reunaosa. Jos reuna on röpelöinen, tasoita leipurin lastalla tai sileäreunaisella veitsellä. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna valua reunoilta alas. Laita jääkaappiin jähmettymään. Koristele.

Kommentit

Suositut tekstit