Kalkkunakeitto

Kaapissa oli vieläkin pieni pala joulunpyhien savukalkkunaa. Siitä tuli tosi herkullista keittoa. Uskoisin joulukinkunkin sopivan tähän yhtä lailla. Ja muuten kuin joulun jälkeen keitto syntyy yhtä lailla palvi-/savukalkkunaa käyttäen. Ohjetta sovelsin reseptitaivaan sivustolta löytämästäni ohjeesta.

3-4 hengelle

* 100g pekonikuutioita
* 200g savukalkkunaa pieneksi viipaloituna
* 1 tl savupaprikajauhetta
* 1 tl muscovado- tai ruokosokeria
* useampi tippa chipotle tabascoa

* 3-5 perunaa koosta riippuen
* 1 isohko sipuli
* 2 rkl oliiviöljyä

* 1 l kanalientä
* 1 paprika
* 1 rkl tomaattipyreetä
* 1 prk (120g) smetanaa

* basilikaa

Laita pekonit ja kalkkunanpalat kylmälle, kuivalle pannulle. Laita pannu kuumenemaan ja paista lihoihin rapea pinta. Mausta savupaprikalla, sokerilla ja tabascolla. Laita hetkeksi sivuun odottamaan.

Kuori ja pilko perunat ja sipuli. Laita kattilaan oliiviöljyä ja freesaa sipuleita ja perunoita hetki kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää kanaliemi ja keitä 10 min.

Lisää joukkoon lihat, pilkottu paprika ja tomaattipyree. Keitä 5 min. Lisää smetana. Keitä vielä hetki miedolla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoile valmiin keiton päällä tuoretta basilikaa.

Kommentit

Suositut tekstit