Punajuuri-sinihomejuustolaatikko

Tänään oli niitä hetkiä kun keksii jämistä ruokaa. Jääkaapissani oli tuoreita punajuuria. Tein niistä punajuurihummusta Itsenäisyyspäivänä. Lisäksi sinihomejuustoa myös Itsenäisyyspäivältä. Siitä se idea lähti aina niin herkulliseen yhdistelmään. Punajuuri-aurajuustovuoka on niin ihanaa ja se on myös herkullista joulupöydässä perinteisten laatikkojen ohella.
Käytä ehdottomasti laatikossa tuoretta timjamia jos sinulla vain on, itse kun tein laatikon ex-tempore, käytin kuivattua versiota. Toimii sekin paremman puutteessa. Suolaa en itse lisää ruokaan, koska sinihomejuusto on itsessään jo hyvin suolaista.

1 pienehkö uunivuoallinen

* 1 kg tuoreita punajuuria
* 150g sinihomejuustoa
* 2 dl kuohukermaa
* timjamia
* mustapippuria

Päälle halutessasi paahdettuja saksanpähkinöitä

Pistä käteesi keittiötyöskentelyyn tarkoitetut muovihanskat. Tai vaihtoehtoisesti nauti muutaman päivän ajan punertavista käsistä. Kuori punajuuret ja viipaloi ohuehkoiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Lado puolet punajuurista voideltuun uunivuokaan. Ripottele sekaan sinihomejuustoa. Laita loput punajuuret vuokaan, lisää sinihomejuustoa. Mausta timjamilla ja rouhauksella myllystä mustapippuria.
Kaada kerma vuokaan.

Paista 200c uunissa noin tunnin verran, kunnes punajuuret ovat pehmenneet. Kokeile kypsyys haarukalla.
Paahda halutessasi kuivalla pannulla saksanpähkinöitä ja laita kypsän vuoan päälle.

Kommentit

Suositut tekstit