Kasviscurry

Mausteinen ja lempeän tulinen kasviscurry lämmittää ihanasti pakkaspäivänä. Curryn kanssa tarjoilen itse basmatiriisiä, Naan-leipää sekä ranskankermaa tasapainottamaan makuja. Alkuperäinen ohje on Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä, mutta muokkailin ohjetta tuttuun tapaan omaan makuuni sopivaksi.

3-4 hengelle

* 4 porkkanaa
* 1/2 - 1 bataatti
* 1 palsternakka
* 2 rkl rypsiöljyä
* 1 sipuli
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 punainen chili siemenineen

* 2 rkl tandoori-mausteseosta (tai garam masalaa)
* 1 rkl currya
* 1 tl kurkumaa
* 1 tl juustokuminaa eli jeeraa

* 1 tlk tomaattimurskaa
* 1 tl inkivääriä raastettuna
* 2 dl kookosmaitoa
* 1/2 sitruunan mehu
* suolaa

* cashewpähkinöitä
* tuoretta korianteria

*basmatiriisiä, Naan-leipää ja ranskankermaa

Kuori ja pilko kuutioiksi porkkanat, bataatit ja palsternakka. Kuori ja viipaloi sipulit. Pilko chili.
Laita isoon, korkeareunaiseen paistinpannuun tai kattilaan loraus öljyä ja paahda siinä hetki porkkanoita, bataatteja ja palsternakkaa. Lisää sipulit ja kuivat mausteet. Hauduta sekoitellen miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
Lisää sitten tomaattimurska ja anna curryn hautua miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
Lisää raastettu inkivääri, sitruunanmehu ja kookosmaito. Kiehauta, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Laita valmiin curryn päälle reilu kourallinen cashewpähkinöitä ja tuoretta korianteria.

Kommentit

Suositut tekstit