Sitruunamunkit

Maku lehden Facebook sivuilla oli linkki sitruunaisiin rahkamunkkeihin. Koska joka Vappu täytyy kokeilla jotain uutta, tänään vappuaattona pyöräytin illallisen jälkkäriksi näitä ihania suupaloja. Tosi hyviä. Ohjetta muokkailin jonkun verran. Kananmunan jätin kokonaan pois, mielestäni se vain kuivattaa munkit ja pullat. Rypsiöljyvalmisteen vaihdoin voihin. Silloin kun leivotaan niin leivotaan kunnon raaka-aineista. Jos vappua juhlii useampi syöjä, tuplaa satsi.
15 kpl
* 25g hiivaa
* 1,5 dl maitoa
* 200g sitruunarahkaa
* 0,5 sitruunan kuoriraaste ja mehu
* 0,5 dl sokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 1 tl kardemummaa
* ripaus suolaa
* n. 7 dl vehnäjauhoja
* 0,75 dl voisulaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva. Lisää huoneenlämpöinen sitruunarahka, sitruunanmehu ja - kuoriraaste. Sekoita joukkoon sokerit, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan vähitellen jauhoja, lisää lopuksi hyvin alustaen sulatettu voi. Jätä kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan 30 min ajaksi.
Pyöritä munkit pyöreiksi pulliksi leivinpaperin päälle. Niiden ei tarvitse olla täysin sileitä. Sulata rasva kuumaksi syvässä kattilassa ja paista siinä muutama munkki kerrallaan. Nosta munkki ylös reikäkauhalla lautaselle, jonka päällä on talouspaperi. Pyörittele heti kuumana sokerissa.
Sitten vain haukkimaan ja lipomaan huulia.

Kommentit

Suositut tekstit