Suklaa-pähkinä cookies

Takatalvi ja ärsyttävä sää ulkona. Täydellinen tiistaipäivä leipoa apukokin kanssa suklaacookieseja saksanpähkinöillä. Näistä pikkuleivistä tuli sellaisia omaan makuuni täydellisiä - päältä rapsakoita, sisältä vähän kosteita ja sitkeitä. Namskis.

n. 10 kpl

* 50g saksanpähkinöitä
* 75g huoneenlämpöistä voita
* 1 dl sokeria
* 0,75 dl kookossokeria
* 1 huoneenlämpöinen kananmuna
* 2 dl vehnäjauhoja
* 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
* 0,5 tl leivinjauhetta
* 1/4 tl soodaa
* 0,5 tl vaniljasokeria
* pieni ripaus suolaa
* 100g suklaata

Rouhi pähkinät ja paahda niitä 150c uunissa 25 min ajan.
Vatkaa keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekä kookossokeri. Älä vatkaa liikaa, muuten keksit vain leviävät pellille. Vatkaa sekaan kananmuna.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita nopeasti voisokerivaahtoon.
Lisää rouhittu suklaa ja paahdetut pähkinät. Nosta taikina jääkaappiin 30 min ajaksi.

Laita uuni kuumenemaan 200c. Nostele pari ruokalusikallista keoksi leivinpaperin päälle, tasoita pintaa lusikalla. Jätä väliin leviämisvaraa.

Kypsennä 12-14 min kunnes keksin pinta halkeilee. Jäähdytä. Keksit ovat parhaimmillaan puoli tuntia uunista ottamisen jälkeen.

Kommentit

Suositut tekstit