Lohivartaat grillissä

Lämpimänä kesäpäivänä on ihana syödä kevyesti ja nauttia myös ruoanlaitosta ulkona keittiön sijaan. Tänään söimme apukokin kanssa lounaaksi grillattuja lohivartaita. Lohen marinoin Maku-lehden kardemummamarinadin ohjeella.
* lohta paksuimmasta fileen kohdasta
* 3 rkl rypsiöljyä
* 1 sitruunan mehu
* sitruunan kuoriraastetta
* 1/2 tl kardemummaa
* 1/2 tl kurkumaa
* 2 tl tummaa ruokosokeria
* suolaa
Sekoita marinadin aineet keskenään. Leikkaa lohi paksuiksi paloiksi ja sekoita marinadiin. Anna marinoitua hetken aikaa.
Grillaa muiden kasvisten kera vartaissa, lohi kypsyy nopeasti. Pari minuuttia per puoli riittää. Jos käytät puutikkuja, liota niitä ensin 15 min vedessä. Suosittelen kahta puutikkua / per varras. Helpottaa kääntelyä.



Kommentit

Suositut tekstit