Tulinen linssikeitto

Toukokuisena viikonloppuna oli vähän hyinen keli ja mieli teki jotain sisäisesti lämmittävää. Apukokki oli isänsä luona, joten päätin tehdä aikuiseen makuun tulista linssikeittoa. Keiton ohje sai inspiraationsa Kotona, keittiössä ja puutarhassa blogista.
Itse nautin keiton ranskankerman kanssa, mutta toki voit syödä keiton vaikkapa pähkinöiden, paistetun tofun, leipäkrutonkien tms kera.
Neljälle
* 2,5 dl punaisia linssejä
* 3 porkkanaa
* 1 sipuli
* 1 rkl rypsiöljyä
* 1-2 rkl punaista currytahnaa
* 400g tomaattimurskaa
* 1 l kasvislientä
* 400ml kookosmaitoa
* halutessasi ripaus suolaa
* tarjoiluun ranskankermaa
Huuhtele linssit hyvin. Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Kuumenna kattilassa öljy ja paista siinä currytahnaa hetki. Currytahnan määrällä voit vaikuttaa keiton tulisuuteen.
Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja kookosmaito. Kiehauta. Lisää kuutioidut porkkanat, sipuli ja linssit. Keitä miedolla lämmöllä n. 15-20 min. Mausta halutessasi suolalla.
Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
Tarjoile ranskankerman kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit