Raparperi-dallaspullat

Pihallani on paljon raparperia ja itse pidän siitä kovasti, mutta apukokkini ei. Koitan aina kokeilla jotain missä raparperi uppoaisi myös perheen pienimmälle. Näistä dallas-pullista tuli todella hyviä ja melkein kokonaan apukokkikin pullansa söi, mitä nyt raperperisattumia nyppi pullastansa pois...
Ohje on alun perin Anna-lehden sivuilta. Vähän taas ohjetta hieman muokkailin omanlaiseksi.


Raparperi-dallaspullat (12 todella isoa pullaa tai tosi monta enemmän pienempänä)


Pullataikina:
* 2.5 dl maitoa
* 25 g tuoretta hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa               
* 1 dl sokeria
* 1 rkl vaniljasokeria
* 1 rkl kardemummaa
* ripaus suolaa
* n. 7 dl vehnäjauhoja       
* 75g sulatettua/pehmeää voita

Raparperihilloke:
* 500g raparperia pilkottuna pieneksi
* 0,25 dl vettä
* 1 tl kanelia
* 2 dl hillosokeria       

Täyte:
* 1 prk maitorahkaa (250 g)       
* 1 pss Blå Band vanhan ajan vaniljakastiketta (1 pss jauhetta + 2 dl maitoa)       
* 2 dl raparperihilloketta

Voiteluun:
* 1 muna       


Valmista ensin raparperihilloke. Pilko raparperit pieneen kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 min ajan. Nosta jäähtymään.


Valmista pullataikina. Liuota tuore hiiva lämpimän maidon joukkoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja lisää niiden joukossa kuivahiiva, jos käytät sitä.
Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 70 cm).
Sekoita keskenään kaikki täyteaineet ja levitä täyte taikinalevyn päälle. Kääri levy rullalle ja leikkaa rulla 12 osaan. Jos haluat pullista pienempiä, saat taikinasta jopa 32 pullaa. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia. Voitele kohonneet pullat munalla ja paista 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.


Anna jäähtyä ennen herkuttelua!



Kommentit

Suositut tekstit