Raparperiposset
Yritän koko ajan keksiä juttuja, mihin saan käytettyä pihalta raparperia mistä apukokki ei niin välitä. Tänään oli tilausta pienelle jälkiruoalle, joten kehitin pienet raparperiposset. Murokeksit pehmensivät raparperin kirpeyttä ja tumma sokeri antaa posselle hieman kinuskisen maun. Nam!
Kahdelle
* 1,5 dl pilkottua raparperia
* 0,5 dl sokeria
* 0,5 dl sitruunamehua
* 0,5 dl sokeria
* 0,5 dl sitruunamehua
* 2 dl kuohukermaa
* 0,5 dl kookossokeria tai ruokosokeria
* 0,5 dl kookossokeria tai ruokosokeria
* 4 Muro keksiä (Fazer)
* tuoreita mansikoita
* sitruunamelissaa
* tuoreita mansikoita
* sitruunamelissaa
Pilko raparperit ja kiehauta ne kattilassa sokerin ja sitruunamehun kanssa. Keitä miedolla lämmöllä kunnes raparperit pehmenevät.
Kiehauta teräskattilassa kerma ja kookossokeri/ruokosokeri. Vispaa seosta ja keitä miedolla lämmöllä n. 6-10 minuutin ajan. Varo ettei seos kuohu yli.
Laita raparperiseos siivilään ja painele siitä neste erilleen. Sekoita neste valmiin kermasokeriseoksen sekaan.
Kaada seos purkkeihin / laseihin ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi tai yön yli.
Kaada seos purkkeihin / laseihin ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi tai yön yli.
Murskaa Muro keksit hienoksi. Ripottele keksimurua raparperipossen päälle, viimeistele tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissalla.
Kommentit
Lähetä kommentti