Mansikka-limejuustokakku

Apukokin 6v. synttäreille tein raikasta mansikka-limejuustokakkua. Ohje Makeaa-blogista eli kiitokset Liisa Westerbergille. Tämä kakku sopii ihanasti myös loppukesän juhliin.
Kakku on myös kananmunaton ja pohjan keksit vaihtamalla, siitä saa helposti myös gluteenittoman. Itse tein kakun munattomana ja laktoosittomana. Oma Tupperin juustokakkuvuokani oli hivenen isompi kuin ohjeen vuoka, siksi omasta kakustani tuli alkuperäistä matalampi. Mutta kaunis niinkin!
16 henkilölle
Mansikkasose
* 500g pakastemansikoita
* 1 dl sokeria
Pohja
* 200g digestivekeksejä
* 75g voita
Limemousse
* 3 liivatelehteä
* 200g maustamatonta tuorejuustoa
* 1/2 tlk (125g) maitorahkaa
* 1,5 dl sokeria
* vihreää elintarvikeväriä
* 2 limeä
* 2 dl kuohukermaa
Mansikkamousse
* 4 liivatelehteä
* 200g maustamatonta tuorejuustoa
* 1/2 tlk (125g) maitorahkaa
* 3 dl mansikkasosetta (2dl + 1 dl)
* 1/2 dl sokeria
* 1 tl vaniljatahnaa tai - aromia
* 2 dl kuohukermaa
Kiille
* 3 liivatelehteä
* 1,5 dl mansikkasosetta
* 1/2 dl vettä
Koristeluun mitä itse haluat
Aloita valmistus mansikkasoseesta. Laita kattilaan marjat ja sokeri ja keitä kunnes mansikoista alkaa irrota nestettä. Kiehauta seos, soseuta tasaiseksi ja nosta sivuun jäähtymään.
Vuoraa 22-24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Öljyä reunat vuokaspraylla tai reunapaperilla. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi. Sekoita keksit voihin ja painele tasaiseksi pohjaksi vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
Laita limemoussen liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto ja rahka, sokeri, muutama tippa elintarvikeväriä (voi jättää poiskin, väri jää silloin vaaleaksi, mutta maku sama). Raasta pestyjen limejen kuori joukkoon. Vatkaa kerma omassa kulhossaan vaahdoksi. Purista limeistä mehut ja kiehauta se pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita hyvin kuuman limemehun joukkoon. Lisää liivatemehu koko ajan sekoittaen, ohuena nauhana, tuorejuustorahkaseoksen joukkoon. Lisää nostellen joukkoon kermavaahto.
Laita limemousse vuokaan keksipohjan päälle. Nosta taas jääkaappiin hyytymään.
Laita mansikkamoussen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto ja rahka, 2 dl mansikkasosetta, sokeri ja vanilja. Vatkaa kerma omassa kulhossaan vaahdoksi. Kuumenna 1 dl mansikkasosetta ja sekoita pehmenneet liivatelehdet joukkoon. Lisää seos tuorejuustorahkaseokseen ohuena nauhana, kokoajan vatkaten. Lisää nostellen joukkoon kermavaahto. Nosta jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi tai yön yli ennen kiilteen tekoa.
Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kun ne ovat pehmenneet, kuumenna vesi ja sekoita liivatteet joukkoon. Lisää seos mansikkasoseen sekaan. Jäähdytä pieni hetki ja kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä 1-2 tunnin ajan. Koristele kakku mielesi mukaan.



Kommentit

Suositut tekstit