Cafe Engelin punajuuripihvit

Glorian ruoka ja viini lehti toimi taas inspiraationa kun mietin lauantain lounasta. Tänään Cafe Engelin punajuuripihvejä. Resepti oli lehdessä lukijan toiveena, koska lihaa rakastava mies oli näihin ihastunut. Laitan tähän lehdessä olleen ohjeen, itse tein ohjeen puolikkaana ja sain aikaiseksi 5 pihviä. Taidan tehdä aina kaikki jättiversioina. Mutta olipas muuten herkullinen annos lisukkeiden kera!

16 kpl (tai 10 kpl isompina versioina)

* 1 1/4 dl riisiä
* 600g tuoretta punajuurta
* 100g sipulia
* 100g parmesanjuustoa
* 1 rkl kasvisliemijauhetta
* 1 tl suolaa
* 1 dl korppujauhoja

Lisäksi
* 2 suolakurkkua
* 3 dl majoneesia

* 200g herkkusieniä
* rucolaa
* balsamicosiirappia
* auringonkukansiemeniä
* parmesanlastuja

* voita paistamiseen

Kuumenna uuni 170c. Keitä riisi kypsäksi. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
Sekoita pihvitaikinan ainekset keskenään ja muotoile seos pihveiksi leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 15 min.
Paista pihvit sen jälkeen rapeiksi pannussa voissa molemmin puolin.

Hienonna suolakurkut majoneesin joukkoon. Paista herkkusieniä voissa kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa pihvit majoneesin, herkkusienten ja muiden lisukkeiden kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit