Omenasose uunissa
Omenasose valmistuu superhelposti uunissa. Ohje bongattu Kodin Kuvalehden sivuilta.
Tästä tulee vähän paksumpaa sosetta kuin hellalla keittäessä, mutta hyvää. Säilyy jääkaapissa noin viikon. Itse pakastin pikku satseissa. Kiva sulattaa sitten talvella pannarin päälle.
Tästä tulee vähän paksumpaa sosetta kuin hellalla keittäessä, mutta hyvää. Säilyy jääkaapissa noin viikon. Itse pakastin pikku satseissa. Kiva sulattaa sitten talvella pannarin päälle.
* kotimaisia omppuja sen verran kun haluat
* pari kanelitankoa
* halutessasi 0,5 dl sokeria
* pari kanelitankoa
* halutessasi 0,5 dl sokeria
Lohko omenat kuorineen uunivuokaan. Poista siemenkodat. Heitä sekaan kanelitangot ja halutessasi sokeri. Itse en laittanut sokeria ollenkaan ja hyvää tuli. Paahda 150c uunissa 1,5h - 2h kunnes omenat ovat hyvin pehmenneitä. Omenat saattavat "kuohahtaa" noin 30 min kuumentamisen jälkeen, liiskaa silloin omenoita alaspäin. Sekoittele välillä. Poista kanelitangot ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Pakasta tai laita jääkaappiin hyvin desinfioituun purkkiin.
Kommentit
Lähetä kommentti