Mörkömuffinssit

Siskoni vinkkasi tästä Valion mörkömuffinssireseptistä ja pakkohan näitä oli kokeilla. Sopivat hyvin myös Halloween aikaan. Itse muokkasin muffinssitaikinaa sen verran että vähensin kaakaojauheen määrää vähän ja laitoin lisäksi 4 rkl raakalakritsijauhetta. Toi kivaa makua muffinsseihin.
Alkuperäisessä ohjeessa Mörön silmät ja nenä ovat sokerimassaa. Itse käytin valmiita sokerisilmiä ja nenät leikkasin lakusta.

12 kpl

* 2 munaa
* sokeria
* 1 dl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
* 2 dl luonnonjogurttia
* 3,5 dl vehnäjauhoja 
* 1 dl kaakaojauhetta (tai 0,75 dl kaakaojauhetta, loput lakritsajauhetta) 
* 1 rkl vaniljasokeria
* 1,5 tl ruokasoodaa
* ripaus suolaa

Kuorrute
* 3,3 dl kuohukermaa
* 2 rasiaa (a 200g) tuorejuustoa
* 200g valkosuklaata
* mustaa elintarvikeväriä

* silmät, nenään sokerimassaa tai lakua

Sekoita munat ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu voi ja luonnonjogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina muffinssivuokiin ja paista 200c uunissa 15-17 min.

Valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata miedolla teholla mikrossa valkosuklaa. Lisää kerman joukkoon kevyesti vatkaten tuorejuusto ja valkosuklaa. Värjää elintarvikevärillä harmaaksi. Laita kuorrute hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Koristele jäähtyneet muffinssit möröiksi. Laita kuorrute pursotinpussiin. Käytä apuna n. 3 cm halkaisijaltaan olevaa tyllaa tai leikkaa pussiin sopiva reikä. Laita silmät ja nenä paikalleen. 

Kommentit

Suositut tekstit