Punajuuri-vuohenjuustohampurilainen
Aloitan usein ruoan suunnittelun kurkkimalla jääkaappiin. Tänään sieltä löytyi mm. tuoreita punajuuria, vuohenjuustoa ja purkki kohta vanhaksi menevää ranskankermaa. Hetki googlailua ja tadaa, täydellinen ohje löytyi. Kiitos Maku-lehti ja Perinneruokaa prkle. Ja ai että kun yksinkertainen on vain hyvää. Yleensä teen itse hampurilaissämpylät, mutta nyt oli niin kova nälkä että kokeilin Fazerin briossihampurilaissämpylöitä. Ihan jees vaikka ei itsetehtyjä mikään voita. Tuoreen piparjuuren tilalla käytin kaapista löytyvää piparjuuritahnaa ja salaattina mini rucolan versoja.
Neljälle
* 4 hampurilaissämpylää
* 4 tuoretta punajuurta
* 1 rkl öljyä
* 2 tl hunajaa
* 1/4 tl suolaa
* 1/4 tl mustapippuria
* 200g vuohenjuustoa
* 100g ranskankermaa
* 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna tai tuubista inkivääritahnaa
* halutessasi ripaus suolaa
* salaattia
Kuori punajuuret ja viipaloi sentin paksuisiksi kiekoiksi. Paista miedolla lämmöllä öljyssä pannulla 15 min ajan.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Paista vuohenjuustoja pannulla n. 30s per puoli. Paahda myös sämpylät pannulla.
Kokoa hampurilainen laittamalla ensin pohjan päälle kastiketta. Sitten punajuuret, vuohenjuustot ja salaattia sekaan. Kansi päälle ja suuta kohti. Nam!
Kommentit
Lähetä kommentti