Tiramisu
Tiramisu on ihana jälkkäri. Olen tällä ohjeella valmistanut Tiramisuni jo vuosien ajan ja en aio kyllä vaihtaa toiseen ohjeeseen. Niin hyvää. Tälöä kertaa kuitenkin minun piti tehdä Tiramisustani gluteeniton ja Liemessä blogin inspiroimana vaihdoin savoiardikeksit gluteenittomiin oreo tyyppisiin kekseihin. Tosi hyvää tuli tästäkin, vaikkakin alkuperäinen savoiardikeksiversio vie mielestäni voiton.
Mielestäni Tiramisun makuun kuuluu alkoholi, mutta jos haluat siitä lapsillekin sopivan, voit hyvin jättää alkoholin poiskin. Itse käytän alkoholina aina rommia. Itse tein kuvissa olevan tiramisun 1,5 kertaisena ohjeeseen nähden.
12 annosta
* n. 26 savoiardikeksiä tai oreo-keksejä
* 1 dl vahvaa kahvia
* 2 rkl marsalaviiniä tai rommia
* 1 rkl sokeria
* 4 munankeltuaista
* 1 dl sokeria
* 2 rkl marsalaviiniä, rommia (tai alkoholiton versio appelsiinimehu)
* 500g mascarponejuustoa
* 2 munanvalkuaista
Pinnalle tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
Sekoita kuuman kahvin joukkoon alkoholi ja sokeri. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa keltuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa seos kuohkeaksi. Seoksen tulee olla hyvin vaaleata ja vatkaimella pintaan vedetty viiva pysyy hetken näkyvissä.
Sekoita mascarpone ja täytteen alkoholi keskenään. Sekoita juustoseos keltuaisvaahdon joukkoon.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto muun täytteen sekaan.
Varaa tarjoiluun n. 1,5 litrainen korkeareunainen vuoka. Kaada kahviseos laakealle lautaselle ja kasta yksi keksi kerrallaan nopeasti molemmin puolin kahviin. Levitä keksit vuoan pohjalle. Levitä kolmasosa täytteestä keksien päälle. Tee samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta. Päällimmäiseksi tulee täytettä.
Nosta jääkaappiin ja anna vetäytyä vähintään 3 tunnin ajan. Siivilöi tiramisun pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti