Superpehmeät joulusämpylät

Aivan ihana joulun tuoksu. Mikä onkaan ihanampi tapa aloittaa lauantai kuin leipoa näitä herkullisia joulusämpylöitä. Näiden tarkoituksena ei ole säilyä jouluaattoon vaan ne syödään nyt. Nam. Varsinaiset joululeivät valmistuvat mansikkavaahtiksen keittiössä huomenna. Kiitos jälleen kerran ihanasta reseptistä Glorian ruoka ja viini lehti.

12 kpl

* 25g hiivaa
* 3 dl kädenlämpöistä vettä
* 1 tl suolaa
* 1 rkl tummaa siirappia
* 1 tl pomeranssinkuorta
* 1 tl inkivääriä
* 1 tl neilikkaa
* 1 tl kanelia
* 25g voita
* 7-8 dl vehnäjauhoja

Lisäksi
* 1 rkl tummaa siirappia
* 3 rkl vettä 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja mausteet. Sulata voi. Alusta noin puolet jauhoista sekä voisula taikinaan. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla n. 40 min.

Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna kohota liinan alla 30 min. 
Kuumenna uuni 225c. Sekoita siirappi ja vesi. Voitele kohonneet sämpylät siirappivedellä ja tee halutessasi viillot terävällä veitsellä sämpylän pintaan. Kypsennä uunissa 12-15 minuuttia. 

Kommentit

Suositut tekstit