Borssikeitto

Tänä viikonloppuna teki mieli jotain hyvää, sydäntä lämmittävää soppaa. Jääkaapissa oli punajuuria ja avattu makkarapaketti loppiaisretkeltä. Joten - hyvä syy tehdä pitkästä aikaa borssi-keittoa, jonka pääraaka-aine, punajuuri, on oma suosikkijuurekseni. Jos haluat keitosta kasvisversion, jätä vain makkarat pois. Tällä reseptillä valmistan oman borssini.

Neljälle

* oliiviöljyä
* 1 pieni punakaali tai kaali
* 1 sipuli
* 2 porkkanaa
* 4 punajuurta
* pieni pala juuriselleriä

* 2 rkl voita
* 2 rkl tomaattipyrettä
* 1,25 l kasvislientä
* 3 tuoretta timjaminoksaa
* 5 maustepippuria
* 2 rkl valkoviinietikkaa
* tarvittaessa suolaa ja pippuria

* 2 makkaraa tai prinssinakkeja, chorizokin toimii 
* smetanaa tarjoiluun 

Viipaloi sipuli, kaali, juuriselleri ja kuoritut porkkanat ja punajuuret. Kuullota kasarissa oliiviöljyssä hetken aikaa. 
Laita kattilaan voi ja pyöräytä sulaneessa voissa tomaattipyree. Lisää kasvikset, kasvisliemi, maustepippurit, valkoviinietikka ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä rauhassa 1,5 h ajan.

Paista makkarat tai prinssinakit pannulla. Poista keitosta timjaminoksat. Lisää makkarat keittoon ja keitä vielä hetken aikaa. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Tarjoile keitto smetanan ja hyvän, rapeakuorisen leivän kanssa. 

Kommentit

Suositut tekstit