Butter Chicken

Vaahtiksessa on jo yksi Butter Chicken resepti nimellä arjen butter chicken. Se ohje on hyvin samankaltainen, mutta tämä kookoskerma versio oli omaan makuuni vieläkin parempaa. Maistui myös miedolla chilimäärällä apukokille, vaikka onkin ihanan mausteista. Apukokin mielestä kana sai arvosanaksi 8, riisi 10 ja kastike 5. Asteikolla 1-10. Äidin mielestä just kastike oli se mikä sai kiitettävän arvosanan. Tämä resepti Maku-lehdestä.

Neljälle

* 500g broilerin maustamattomia fileepaloja
* 2 rkl turkkilaista jogurttia
* paistamiseen öljyä tai voita

Voi-tomaattikastike
* 1 sipuli
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 punainen chili 
* 20g voita
* 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
* 1,5 tl garam masalaa
* 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
* 1 tl jauhettua korianteria
* 500g paseerattua tomaattia
* 2 dl kookoskermaa
* rouhaisu suolaa myllystä

Tarjoile basmatiriisin, turkkilaisen jogurtin ja halutessasi korianterin kera.

Laita kananfileepalat marinoitumaan jogurttiin 15 minuutiksi. Kuori ja pilko sipulit pieneksi. Pilko chili ja raasta kuorittu inkivääri. Mittaa mausteet valmiiksi. 
Paista paistinpannulla öljyssä kanat lähes kypsiksi. Sulata samalla paistokasarissa tai kattilassa voi. Kuullota siinä sipulit ja chili. Lisää inkivääri ja mausteet ja anna makujen muhia hetki miedolla lämmöllä. Lisää paseerattu tomaatti ja keitä noin 5 min. Lisää joukkoon kanat ja jatka kypsentämistä noin 5 min. Lisää joukkoon kookoskerma, mausta suolalla. Tarkista maku ja tarjoile basmatiriisin kera. 

Kommentit

Suositut tekstit