Vaahterasiirappi-appelsiinikana

Veriappelsiinien sesonki on täällä taas ja rakastan sitä. Ensinnäkin veriappelsiini on kaunis, mutta myös maku on ihana. Ja onhan se myös pullollaan vitamiineja. Aamupalalla yksi appelsiini päätyi jogurtin sekaan, lounaalla kanankoipia maustamaan. Tämä omasta päästä kehitetty marinadi oli kyllä hyvää!!

* n. 1 kg maustamattomia, pieniä kanankoipia
* 2 cm pala kuorittua ja raastettua inkivääriä
* 1 pestyn veriappelsiin kuori raastettuna
* puolikkaan veriappelsiinin mehu
* 1 rkl rypsiöljyä
* 5 rkl vaahterasiirappia
* ripaus suolaa

Sekoita marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa. Lisää kanankoivet ja pyörittele hyvin marinadissa. Laita koivet uunipellille leivinpaperin päälle ja sivele loppu marinadi koipien päälle. Paista 200c uunissa n. tunnin verran.

Tarjoile esimerkiksi kurkumalla maustetun riisin kera. 

Kommentit

Suositut tekstit