Artisokkadippi

Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi Samassa Liemessä kirjassaan ylistävät tämän dipin maasta taivaaseen. Ja kyllä, tästä tuli oma uusi lemppari resepti kyllä erilaisiin illanistujaisiin missä on tarjolla nachoja. Testattiin että on hyvää myös minikurkkujen kanssa!
Raaka-aineet kuulostavat hivenen oudoilta, mutta on niin hyvää! Itse tein kahden hengen illanistujaisiin tämän satsin 1/3 kertaisena.

10:lle

* 2 prk artisokan sydämiä (säilyke, n.200g/kpl)
* 1 dl säilykejalopenoja
* 400g maustamatonta tuorejuustoa
* 4 dl majoneesia
* 2 pss valmista parmesanraastetta (yhteensä 200g)
* 1 dl kylmää vettä 
* mustapippuria 

Lisäksi Nachoja

Laita uuni kuumenemaan 180c. Valuta artisokan sydämet ja silppua pieneksi silpuksi. Silppua jalopenot tai osta valmiiksi kuutioituja. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa hyvin sekoittaen. Mausta mustapippurilla. 

Kaada seos uuninkestävään vuokaan, jossa voit myös tarjoilla dipin. Paista uunissa kunnes seos kuplii ja on vähän ruskistunut pinnalta. 

Tarjoa lämpimänä nachojen seurana. 

Kommentit

Suositut tekstit