Baileys tiramisut

Luulin keksineeni oman innovaation neljän naisen illalliselle ajatellessani että haluan tehdä jälkkäriksi normi tiramisut, mutta upottaa keksit baileys-kahviseokseen. No, sitten huomasinkin että Liemessä blogi oli postannut vastaavan jälkiruokalinkin joku aika sitten. No, mitä sen väliä - hyvää tuli ja suosittelen kyllä lämpimästi. Itse olen aikamoinen jälkkärironkeli, koska suurin osa on vaan itselle liian makeita. Mutta hyvin tehty tiramisu on itselle aina jotenkin sopivaa. Se imelyys mikä monissa esimerkiksi suklaajälkkäreissä itsellä tökkii, ei tule esiin tiramisussa. Jälkkäri niin omaan makuun.

4-6 henkilölle

* vajaa 1 pkt Savoiardi-keksejä
* 1,5 dl vahvaa kahvia tai espressoa
* 1,5 Baileys likööriä

Täyte:
* 0,5 dl sokeria
* 2 keltuaista 
* 4 valkuaista
* 500g mascarponejuustoa

Pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja mansikoita

Keitä vahva kahvi tai espresso. Jäähdytä. 
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon huoneenlämpöinen mascarpone. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot varovasti nostellen. 

Sekoita jäähtyneen kahvin sekaan Baileys. Dippaa keksit nopeasti seokseen molemmin puolin. 

Lado kostutettuja keksejä kulhon tai annosmaljojen pohjalle. Lisää vaahtoa päälle. Toista. Anna seistä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai vaikka seuraavaan päivään. Koristele juuri ennen tarjoilua kaakaojauheella ja mansikoilla. 

Kommentit

Suositut tekstit