Lohta ja uunifetaparsaa

Liemessä-blogin uunifetapasta toimii, joten varmasti toimii myös uunifetaparsa. Ruoka on tarkoitettu lisukkeeksi. Toimi kyllä erinomaisesti lohen kanssa. Ihanaa, simppeliä - hyvää ruokaa, josta tulee hyvä olo.

En osaa tähän laittaa tarkkoja määriä, tämän ruoan voi tehdä omalla fiiliksellä ja syöjämäärän mukaan arvioiden.

* lohta
* kirsikkatomaatteja 

* tankoparsaa
* kimpale fetajuustoa
* suolaa 
* hunajaa
* pippuria
* sitruunaa
* oliiviöljyä

Napsaise parsoista puinen varsiosa pois, parsa napsahtaa katki yleensä luonnollisesti siitä kohtaa. Jos parsa on todella paksu, sitä voi vähän kuoria, mutta yleensä se ei ole tarpeen. Pirskottele uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja laita päälle parsat. Pyörittele öljyssä ja rouhi myllystä päälle suolaa. Laita päälle feta ja pirskottele sen päälle hunajaa. Laita päälle sitruunansiivut ja oliiviöljyä. Halutessasi rouhaise päälle vielä mustapippuria.

Suolaa lohifile ja laita päälle sitruunansiivuja.
Laita uunin 220c noin 15 minuutiksi (jos lohi on paksu ja vaatii pidemmän kypsennysajan, jatka huoletta kypsentämistä). Heitä mukaan kirsikkatomaatit ja käännä grillivastus hetkeksi päälle ja nosta uunin lämpötila 225c. Anna paahtua muutama minuutti niin saat kauniin värin ruokaan.

Ja sitten syömään! 

Kommentit

Suositut tekstit