Prinsessaleivokset
Jos haluat tehdä pohjataikinan itse, tee blogista löytyvällä prinsessakakkuohjeen kakkupohjalla tai tee kääretorttupohja. Itse oikaisin tällä kertaa ja ostin taikinaksi kaupan valmiin kakkupohjan.
12 leivosta
* 1 pkt valmista kakkupohjaa, 3 kerrosta. (2 pohjaa menee kolmesta)
* 4 dl vispikermaa
* 0,5 dl vaniljakreemijauhetta
* maitoa
* vadelmahilloa
* 2 pötköä marsipaania
Ota silikoninen kupolileivosvuoka valmiiksi. Tarvitset tähän määrään 2 vuokaa. Vatkaa kerma ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa kerma. Levitä kermaa suht paksulti, mutta tasaisesti vuoan reunoille. (katso kuva)
Ota muotilla kakkupohjasta pieni pyörylä ja laita pohjalle. Kostuta maidolla ja laita päälle hilloa ja kermaa. Ota muotilla isompi pyörylä kakkupohjaa ja laita kanneksi. Ei haittaa jos leivos jää vähän koholle. Laita pakastimeen jähmettymään yön yli.
Seuraavana päivänä plumpsauta leivokset ulos muotista. Kauli marsipaani ohueksi ja laita leivosten päälle. Nosta muutamaksi tunniksi jääkaappiin sulamaan ennen herkuttelua.
Jos teet koristeita, tee ne muutama päivä aiemmin sokerimassasta.
Kommentit
Lähetä kommentti