Inkiväärisima

Apukokki oli vapun isällänsä eikä muutenkaan ole vielä siman ystävä. Itsellenikin riittää perinteistä simaa pari lasillista, joten halusin kokeilla inkiväärisimaa, jonka maku pitäisi muistuttaa inkivääriolutta. Rakastan sitä, joten täytyihän tätä kokeilla. Inkiväärisimaan löytyi tosi monta ohjetta, mutta tämä keittiömestari Risto Mikkolan ohje kuulosti parhaimmalta. Ja tosi helppo tehdä. Ja ai että kun eilen maistelin, tästä tuli ihan superhyvää. Teen varmasti myös kesällä janojuomaksi ja lisäämällä tilkan giniä tai muuta kirkasta - tästä tulisi loistava drinksu.

Itse puolitin tämän ohjeen ja sain aikaiseksi yhden ison lasipullollisen. Ensi kerralla sitten koko tämä satsi kun testattu loistavaksi ohjeeksi.

* 3 sitruunan mehu ja raastettu kuori
* 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
* 3 rkl raastettua inkivääriä
* 4 dl sokeria (Huom, tavallista valkoista!) 
* 15 g tuorehiivaa 
* 1 rkl vaniljasokeria
* 2,5 l kädenlämpöistä vettä
* 10 rusinaa

Pese sitruunat ja appelsiini ja raasta värikkäät kuoriosat. Purista mehut kippoon ja lisää raastettu inkivääri, sokeri, tuorehiivaa, vaniljasokeri ja vesi. Sekoita niin että hiiva liukenee ja jätä huoneenlämpöön 1 vuorokauden ajaksi. 
Siivilöi ja pullota sima, lisää rusinat. Jätä pullot huoneenlämpöön aukinaisena. Kun rusinat nousevat pintaan, laita korkki kiinni ja jätä huoneenlämpöön päiväksi. Avaa korkit, poista sillä tavalla hiilihappo ja nosta kylmään. 

Ohjeessa ei mainittu onko juoma heti valmista juotavaksi tässä kohtaa, joten odottelin itse vielä 3 päivää ennen juomista. Sitten oli ainakin täydellistä! 

Valmis inkiväärisima säilyy kylmässä noin 2 viikkoa. 


Kommentit

Suositut tekstit