mansikka-avokadopasta

Gloran ruoka ja viini lehdestä pomppii aina kokeiluun heti must reseptejä. Uusimmasta lehdestä pääsi ekana kokeiluun tämä mansikka-avokadopasta. Täydellinen lounas treenien jälkeen ennen golfkierrosta näin lämpimänä kesäpäivänä. Tein pastan ilman basilikaa, koska sitä ei löytynyt kaapistani ja pastana käytin pinaatti tuorepastaa. Ruoka oli siis valmiina alle 10 minuutissa.

Neljälle 

* 300g tagliatellepastaa
* 2,5 dl (150g) mansikoita 
* 2 napakan kypsää avokadoa
* 1/2 - 1 dl pecanpähkinöitä tai kuorittuja pistaasipähkinöitä
* 1 ruukku basilikaa
* 1 sitruuna
* 50g babypinaattia
* 3 rkl juoksevaa hunajaa
* suolaa
* mustapippuria myllystä

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa pilko mansikat ja viipaloi avakadot. Rouhi pähkinät ja hienonna basilikanlehdet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista 1/2 dl mehua pieneen astiaan.

Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Lisää pinaatti, hunaja, sitruunamehu ja kuoriraaste, suola ja mustapippuri. Kuumenna kunnes ainekset sekoittuvat ja pasta lämpenee uudestaan. 

Ota pois hellalta ja lisää joukkoon mansikat ja avokadoviipaleet. Viimeistele annokset pähkinöillä ja basilikalla. Nauti heti. 

Kommentit

Suositut tekstit