Raparperi-mansikka-valkosuklaapiirakka

Jee, Onnistuin! Kehitin raparperipiirakan, josta myös apukokki tykkää. Hän on inhonnut raparperia kaikessa muodossaan ja mansikatkin ovat kypsänä epäilyttäviä (tuoreena herkkua!). Valkosuklaan voimalla sain apukokin maistamaan piirakkaa ja kas kummaa; hän halusikin ison palan maistiaisen jälkeen. Raparperi, valkosuklaa ja mansikka - ihana makutrio.

1 piirakka

* 3 munaa
* 1,5 dl sokeria
* 150g voita
* 4,5 dl vehnäjauhoja
* 3 tl leivinjauhetta
* 3 tl vaniljasokeria
* 1,5 dl vettä

* n. 2-3 dl raparperia pilkottuna
* n. 2 dl mansikoita
* 50g valkosuklaata

Voitele hyvin 20*30cm piirakkavuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Kiehauta vesi. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää munasokerivaahtoon nostellen sulatettu voi ja vuorotellen kiehunutta vettä ja kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi ja kaada piirakkavuokaan. Lisää pilkotut raparperit, mansikat ja rouhittu valkosuklaa. 

Paista 175c uunissa 20-30 min. Älä anna paistua liikaa. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai - jätskin kera. 

Kommentit

Suositut tekstit