Ikean lihapullat

Meillä ei syödä oikeastaan koskaan eineslihapullua, mutta Ikeassa käydessä perinteisiin kuuluu se 10 lihapullan, ranujen, kastikkeen ja puolukkahillon annos. Ja pari kertaa vuodessa, se on vallan mainio setti.
Netissä on nyt levinnyt ohje Ikean lihapulliin, joten piti niitä kokeilla kotonakin. Ei näistä mielestäni samanlaisia tullut, en muutenkaan ymmärrä miten kotona saisi einespullan koostumusta aikaiseksi, mutta hyviä nämä olivat. Uutena vinkkinä oli pullien pitäminen jääkaapissa ennen paistoa. Pysyvät paremmin kasassa paistettaessa. Se oli hyvä vinkki ja aion käyttää sitä jatkossakin.
Alkuperäisessä ohjeessa oli myös sikanautajauhelihaa, mutta aikanaan sitä kaupassa lihatiskillä valmistaneena, en kykene omassa keittiössäni käyttämään. 
Itse tein tämän satsin puolikkaana ja sain aikaiseksi n. 30 pientä lihapullaa. 

n. 50-60 pientä lihapullaa

* 750g naudan paistijauhelihaa (tai 1/3 possun jauhelihaa) 
* 1 sipuli
* 1 valkosipulinkynsi
* 100g korppujauhoa
* 1 muna
* 5 rkl täysmaitoa (tai kermaa) 
* suolaa
* valkopippuria

Kastike:
* 40g voita
* 40g vehnäjauhoja 
* 1,5 dl kasvislientä
* 1,5 dl lihalientä 
* 1,5 dl kuohukermaa
* 2 tl suojakastiketta
* 1 tl dijon tai muuta makeahkoa sinappia

Tee ensin lihapullat. Kuori ja pilko sipulit. Sekoita korppujauho maidon ja munan sekaan. Turvota hetki. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile pieniksi pulliksi ja laita jääkaappiin n. 2 tunnin ajaksi.

Paista pannulla lihapulliin kaunis pinta ja jatka kypsentämistä 180c uunissa 30 min ajan. 

Kommentit

Suositut tekstit