Kotikahvilan raparperipiirakka

Maisemakahvilan raparperipiirakan tietänevät kaikki. Perinneruokaa prkle kehitti reseptistä vieläkin herkullisemman. Itse pidin paljon fariinisokerin ja turkkilaisen jogurtin muodostaman makeuden ja mehevyyden yhdistelmästä. Herkullinen raparperipiirakka oli meillä tarjolla apukokin 7v synttäreillä.

20 palaa (uunipellillinen) 

Muruseos:
* 250g voita sulatettuna
* 6,5 dl vehnäjauhoja 
* 2 dl mantelijauhetta
* 3 dl fariinisokeria 
* 2 tl leivinjauhetta
* 2 tl soodaa
* 2 tl vanijasokeria
* 2 tl kardemummaa

Pohja:
* 2/3 muruseosta
* 200g turkkilaista jogurttia
* 1 muna

Täyte:
* 1 l raparperia pilkottuna
* 500g turkkilaista jogurttia
* 2 dl sokeria
* 2 munaa
* 3 tl vaniljasokeria

Tee ensin muruseos. Sulata voi ja yhdistä siihen keskenään sekoitetut kuivat aineet nyppien. Itse valmistan muruseoksen aina sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. 
Ota muruseoksesta toiseen kulhoon erilleen 2/3 ja lisää siihen pohjan jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Laita taikinan päälle pilkotut raparperinpalat. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos raparperien päälle. Lisää päälle vielä loput muruseoksesta. 

Paista 175c uunissa 45-50 min. 

Kommentit

Suositut tekstit