Marenkitikkarit

Apukokki täyttää tänään 7 vuotta ja eilen juhlittiin synttäreitä yhdeksän ihanan kaverin kanssa. Niin onnellinen että kutsutut yhtä lukuun ottamatta pääsivät paikalle. Niin tärkeitä juttuja.
Kakkua en tehnyt, koska yleensä se jää lastenkutsuilla puoliksi syömättä lautaselle. Panostetaan sitten sukulaissynttäreihin sen osalta. Marenkitikkarit olivat iso hitti!

12-15 kpl koosta riippuen

* 4 kananmunan valkuaista
* 3,5 dl sokeria
* elintarvike- tai pastaväriä
* strösselikoristeita
* tikkuja

Erottele tarkasti valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaisia ensin hetki kunnes se alkaa muuttua vaaleaksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeria vähitellen koko ajan samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jämäkkää ja ei tippuisi kulhosta vaikka sen kääntäisi ylös alaisin. 

Jos käytät eri värejä, jaa marenkivaahto eri kulhoihin ja värjää, sekoita kevyesti nostellen. 

Laita leivinpaperit uunipelleille ja uuni kuumenemaan 100c.
Laita eri väriset vaahdot pursotinpussiin pystypäin vierekkäin ja pursota tähtityllalla paperille pieni määrä vaahtoa ja paina tikku siihen kiinni. Sen jälkeen pursota keskeltä alkaen ympyrän mallisesti vaahto tikun päälle tikkari tapaan. Paina strösseli vaahtoon. 

Paista 100c uunissa n. 1,5h - 2h kunnes marengit ovat kuivia. Sammuta lämpö ja laita uuniluukun väliin puulasta ja anna tikkareiden olla uunissa vielä jäähtymisen ajan. Säilytä tikkarit kuivassa, huoneenlämmössä. Kosteus pehmittää marengin.

Kommentit

Suositut tekstit