Paneroitu halloumi

Teen paljon erilaisia salaatteja ja kulhoja, johon yhdistän erilaisia asioita. Halloumi on yksi lemppareistani ja se on hyvää ihan vain paistettuna, mutta vielä parempaa paneroituna. Paneroituna toimii myös paahdettujen perunalohkojen kanssa naposteluruokana illanistujaisissa. Olen paneroinut halloumi monella tapaa, mutta tämä Julia Tuvessonin Arkivegeä! - kirjasta kokeilemani ohje nousi nyt omaksi lemppariksi.
Panko-korppujauhot ovat japanilaisia korppujauhoja ja käytän niitä paljon. Maku on aivan erilainen kuin tavallisissa korppujauhoissa. Löydät ne Maailman maut tyyppisiltä osastoilta kaupasta. 

Tällä ohjeella paneroit yhden isomman paketin halloumijuustoa (n. 225g)

* 1 pkt halloumia (n. 225g)
* 1 dl vehnäjauhoja 
* 1,3 dl vaaleaa olutta
* 1,5 dl panko-korppujauhoja
* 2 rkl rypsiöljyä

Pilko halloumi. Laita vehnäjauhot laakeaan kulhoon. Kaada olut päälle ja vispaa haarukalla seos tasaiseksi. Laita korppujauhot toiseen kulhoon. Upota halloumit kunnolla olutseokseen ja pyörittele sen jälkeen huolellisesti pankojauhoissa. Paista rypsiöljyssä pannulla kauniin ruskeaksi. Tarjoile lämpimänä. 

Kommentit

Suositut tekstit