Sobanuudeleita ja sieniä misokastikkeella

Kaapissa sobanuudeleita ja töistä saatuja suppilovahveroita. Pöydällä Glorian ruoka ja viini lehti, jonka etusivulla ohje paistettuihin sieninuudeleihin.
Ja olihan tämä nyt hyvää! Itse en löytänyt kaupasta lehtimangoldia, joten käytin punaista lehtikaalia.
Tiesitkö muuten että sobanuudelit ovat tattarinuudeleita?

Neljälle 

* 200g osterivinokkaita, suppilovahveroita tai tatteja
* 100g lehtimangoldia tai punaista lehtikaalia
* 1 iso, tuore punainen chili 
* 200g keltajuuria
* 250g sobanuudeleita
* 1 tl sormisuolaa

Misokastike:

* 1 dl majoneesia
* 1 rkl vaaleaa misotahnaa
* 2 rkl vettä 
* 2 tl miriniä tai sitruunamehua

Lisäksi: seesamiöljyä

Tee ensin misokastike sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään. Jätä kastike huoneenlämpöön odottamaan. 

Leikkaa sienet tarvittaessa muutamaan osaan ja revi mangoldi suupaloiksi. Jos käytät lehtikaalta, poista kovat lehtiruodot. Hienonna chili. 

Kuori ja lohko keltajuuret. Keitä keltajuuret juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 8 min. Nosta lohkot talouspaperin päälle odottamaan. 

Lisää nuudelit keltajuurien keitinveteen ja keitä kypsiksi noin 4-5 min. Valuta siivilässä ja sekoita pari tl seesamiöljyä sekaan etteivät nuudelit tartu toisiinsa. 

Paista sieniä ja keltajuuria seesamiöljyssä paistinpannussa tai wokissa 3-5 min. Lisää mangoldi/lehtikaali, nuudelit ja chili. Paista vielä 2 min. Mausta suolalla ja tarjoa kuumana misokastikkeen kanssa. 

Kommentit

Suositut tekstit