Chilibouillabaisse

Lainasin kirjastosta Björck & Aasia kirjan ja ensimmäisenä testiin pääsi Etelä-Korealainen tulinen lohikeitto eli chilibouillabaisse. Tarjoilin tätä Cremanten kera pari viikkoa sitten ja ai että kun oli hyvää. Simppeli valmistaa, mutta täydelliset maut. Tiikeriravut korvasin ihan tavallisissa katkiksilla ja koska kaupassa ei ollut vihreää tankoparsaa, korvasin ne minibroccoleilla. 

2-4 hengelle

*1/2 puntti vihreää tankoparsaa
* 1 sipuli
* 3 valkosipulinkynttä 
* pieni loraus rypsiöljyä
* 1 rkl sokeria
* 3 rkl gochuhang-chilitahnaa
* 1,5 l hummerilientä
* 3 rkl kalakastiketta
* 2 rkl soijakastiketta
* 10 kirsikkatomaattia
* 4 tiikerikatkarapua tai n. 20 kpl normikatkarapuja pakasteesta
* 200g merilohta
* suolaa ja mustapippuria
* 1/2 punttia tilliä 
* silputtua ruohosipulia 

Poista parsoista puumainen tyvi ja leikkaa muutamaan osaan. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit hienoksi, kaada öljyä kattilaan ja kuullota sipuleja, mutta älä ruskista.
Lisää sokeri, gochujang-chilitahna ja sekoita hyvin. Lisää hummeriliemi ja kalakastike, soija ja kirsikkatomaatit. Kiehauta ja anna hautua noin 5 min hiljalleen poristen. Jos käytät kunnon rapuja, puhdista ne poistamalla pyrstökuori ja peräsuoli. Jos käytät pakastekatkiksia, lisää ne sellaisenaan hetken päästä. Leikkaa lohet n. 50g paloiksi. Lisää hiljalleen hautuvaan liemeen ravut, lohi sekä parsa ja kypsennä 4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele tuoreilla yrteillä. 

Kommentit

Suositut tekstit