Minttukääretorttu

Olin perjantaina pikkujouluissa ja halusin viedä sinne aikuisten jälkkärin. Tämä Perinneruokaa prkl blogin After Eight kääretorttu ei sovi lapsille. Oli mukavan raikas jälkkäri! Alkuperäisessä ohjeessa kääretorttu on koristeltu After Eight suklailla, itse halusin koristella kääretortun kuivatuilla, syötävillä kukilla. Kääretorttu on gluteeniton. 

14 palaa

Pohja
* 4 huoneenlämpöistä kananmunaa
* 1,5 dl sokeria
* 1 dl perunajauhoja
* 0,75 dl kaakaojauhetta
* 1 tl vaniljasokeria
* 1 tl leivinjauhetta

Täyte
* 290g valkosuklaata (2 Pandan levyä)
* 400g tuorejuustoa
* 1 dl kuohukermaa
* 0,75 dl minttuviinaa (40%)

Kuorrutus
* 1 dl kuohukermaa
* 145g tummaa suklaata (1 Pandan levy) 

Koristele suklailla tai vaikka rouhitulla karkkikepeillä

Tee ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Siivilöi ne munasokeriseokseen ja sekoita varovasti nostellen. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi. Kypsennä 225c uunissa n. 8 min. Varo ettei pohja pala. 
Kumoa kuuma pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota varoen paistoleivinpaperi. Jätä pohjan päälle irrotettu leivinpaperi niin pohja ei kuivu.

Tee täyte sulattamalla valkosuklaa mikrossa matalalla teholla tai vesihauteessa. Vatkaa kerma ja lisää siihen vatkaten huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sekoita joukkoon vähän jäähtynyt suklaa ja sen jälkeen minttuviina. Nosta jääkaappiin n. 30 min ajaksi jähmettymään. Levitä seos torttulevyn päälle ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta kääretorttu jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.

Valmista kuorrute kun kääretorttu vetäytynyt. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Pilko suklaa kulhoon ja kaada kuuma kerma päälle. Sekoita koko ajan kunnes suklaa on sulanut. Kaada suklaaganache tortun päälle, koristele ja leikkaa päätypalat pois. Nosta viileään vielä hetkeksi. 

Kommentit

Suositut tekstit