Piparivohvelit

Somessa on pyörinyt ohje piparitaikinavohveleista, jotka valmistuvat vohveliraudassa nopeasti ja väliin jätskiä puffet-jätskin tapaan. Olihan näitä sitten pakko kokeilla Itsenäisyyspäivän jälkkärinä. Pakkaseen oli jäänyt sopivasti pieni määrä itse tehtyä piparitaikinaa ja jäätelöfanina kaikki missä on jäätelöä, yleensä toimii. Ja toimi tämäkin. Me laitoimme apukokin kanssa väliin Jaffa-jäätelöä.
Alkuperäinen resepti Makeaa elämää pilvilinnassa-blogin Anna Jaatiselta.

* piparitaikinaa (2 palloa per annos) 
* jätskiä 

Pyöritä sulaneesta, mutta viileästä piparitaikinasta pallo. Aseta pallo vohveliraudan keskellä ja kypsennä. Omassa raudassa kypsennys kesti aika tarkkaan minuutin verran. Uudemmissa raudoissa saattaa valmistua nopeammin. Ota piparivohveli varovasti pois vohveliraudasta ja nosta lautaselle jäähtymään. Pipari oli tässä vaiheessa vähän pehmeä, mutta kovettui jäähtyessä.
Anna kannen ja pohjan jäähtyä, jotta jäätelö ei sula heti.
Itse leikkasin jätskiä kunnon siivut väliin ja söin puffet-jäätelön tapaan. 

Kommentit

Suositut tekstit