Taateli-lanttupata

Glorian ruoka ja viini lehdessä oli herkullisen kuuloinen ohje, jota oli pakko päästä kokeilemaan pian lehden saapumisen jälkeen. Taateli ja lanttu sopivat täydellisesti yhteen ja padan maku oli ihanan jouluinen. Sopii hyvin niin talven ruokapöytään kuin juhlavammaksi ruoaksi joulupöytään kasvisruokia rakastavalle. 

Neljälle

* 1 kg lanttua

* 2 sipulia

* 3 valkosipulinkynttä

* 2 rkl oliiviöljyä

* 2 kanelitankoa

* 1 tl korianterinsiemeniä

* 1 rkl harissatahnaa

* 1 tl sumac-mausteseosta

* 1 tl suolaa

* 1 prk (500ml) paseerattua tomaattia

* 3 dl vettä

* 1 tlk (n. 250g) kikherneitä

* 200g kivettömiä taateleita

Lisäksi

* 1 pieni granaattiomena

* 1/2 ruukkua korianteria

* turkkilaista jogurttia

* couscousia


Leikkaa lantusta kuori ja kuutio lanttu tukevalla veitsellä. Viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy padassa ja kuullota siinä sipuleita 5 minuutin ajan. Lisää lanttukuutiot, kanelitangot ja korianterinsiemenet. Jatka paistamista muutama minutti ja lisää sitten harissa, sumakki ja suola.

Kaada paseerattu tomaatti pataan ja huuhtele tölkki vedellä. Lisää vesi pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä kannen alla 30 minuuttia. Valuta kikherneet ja lisää ne pataan taateleiden kanssa. Hauduta n. 25 minuuttia kunnes lanttu on kypsää.

Irrota granaattiomenasta siemenet ja hienonna korianteri. Ripottele ne ruoan pinnalle. Tarjoa lanttu-taatelipata esimerkiksi couscousin ja maustamattoman, turkkilaisen jogurtin kanssa. 





Kommentit

Suositut tekstit