Vuohenjuustosalaatti
Tämä vuohenjuustosalaatti on ollut yksi lemppareistani jo vuosikausia ja hämmennyin etten ole päivittänyt ohjetta blogiini. Tästä salaatista pitävät yleensä kaikki vuohenjuuston ystävät ja tämä on hyvää sellaisenaan tai lisukkeena. Loistava vinkki esimerkiksi uudenvuoden herkkupöytään. Ohjeen olen saanut aikanaan ystävältäni Hannalta ja viimeksi tein tätä salaattia ystävilleni ihonhoitokutsuilla.
Tästä määrästä tulee sellainen salaattikulhollinen, noin 6-8 hengelle lisukkeeksi.
* rucolaa
* jääsalaaattia
* tammenlehväsalaattia
* 6 isoa paahtoleipäsiivua
* oliiviöljyä
* 1 valkosipulinkysi
* puolikas cantaloupe-meloni
* 0,5 dl auringonkukansiemeniä
* 1 pehmeä vuohenjuusto, chavroux, hieman pyramidinmuotoisessa muovipurkissa
* valkoista balsamiviinietikkaa
Revi salaatit ja rucola salaattikulhoon. Leikkaa paahtoleipäsiivuista irti reunat ja pilko pehmeä osa kuutioiksi. Paahda leipäkuutiot kauniin ruskeiksi pannulla, oliiviöljyssä kuoritun, kokonaisen valkosipulinkynnen kanssa. Lisää kuutiot salaattiin. Pilko cantaloupe-melonin hedelmäliha pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla paistinpannulla. Sekoita hyvin salaatinlehtien, leipäkuutioiden ja melonin sekaan pehmeä vuohenjuusto. Lisää paahdetut auringonkukansiemenet sekä pieni loraus oliiviöljyä sekä valkoista balsamiviinietikkaa.
Kommentit
Lähetä kommentti