Tomaattikeitto uppomunalla

Pakkaspäivä ja lämmin keitto. Parasta. Tänään lounaaksi uusimmasta Glorian ruoka ja viini - lehdestä tomaattikeittoa uppomunalla. Leipänä tänään leivottua pataleipää. Tämä tomaattikeitto nousi ykköseksi tomaattikeittojen listalla. Todella hyvää. Lehdessä erilainen ohje uppomuniin, itse tein kuten aina ennenkin.

3-4:lle

* 1 sipuli
* 3 valkosipulinkynttä
* 2 rkl öljyä
* 2 tl pieniä kapriksia
* 1/2 tl chilijauhetta
* 2 rkl tomaattipyreetä
* 2 rkl valkoviinietikkaa
* 1 dl vettä
* 3 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja 
* 1 tl suolaa
* 1 tl sokeria
* 1 ruukku lehtipersiljaa

* 1 muna per syöjä 
* 2 l vettä
* 1 dl väkiviinaetikkaa

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy keittokattilassa ja kuullota siinä sipulia, valkosipulia ja kapriksia 5 min. Lisää chilijauhe ja tomaattipyree. Kuullota vielä hetki. 

Lisää joukkoon valkoviinietikka, vesi ja tomaatit. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä. 

Riko uppomunien munat omiin kuppeihin. Kiehauta vesi ja etikka. Laita levy sellaisella lämpötilalle että vesi hieman poreilee, mutta ei kiehu. Pyöritä veteen lusikalla vauhdilla kunnon pyörre. Kaada varoen muna kupista pyörteeseen ja kypsennä 3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla varoen lautaselle. Leikkaa tarvittaessa ylimääräiset valkuaisen rämmäleet jotta saat uppomunasta kauniin soikion. Tee uusi pyörre veteen ja valmista seuraavat munat samalla tavalla. 

Nosta sopan päälle lautaselle uppomuna ja saksi päälle lehtipersiljaa. Tarjoa hyvän leivän kanssa. 

Kommentit

Suositut tekstit