Pehmosämpylät

Uudet sämpyläohjeet on aina tarpeen, vaikka hyviä onkin itsellä jo useita. Tänään testissä pehmosämpylät Glorian ruoka ja viini lehdessä. Olivat kiva välipala koulun jälkeen apukokille ja hänen ystävälle.

Noin 20 kpl, itsellä tuli omaan vuokaan 15 kpl. 

* 5 dl maitoa 
* 2 dl kaurahiutaleita
* 1 ps (11g) kuivahiivaa
* 2 tl suolaa 
* 1 tl sokeria
* n. 7-8 dl sämpyläjauhoja (itsellä oli vain vehnäjauhoja, niitä laitoin 9dl)
* 50g voita

Pehmennä voi. Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi, noin 42 asteiseksi. Sekoita kaurahiutaleet, hiiva, suola ja sokeri maitoon. Alusta puolet jauhoista joukkoon. Vaivaa pehmeä rasva ja loput jauhoista käsin taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla n. 30 min.

Vuoraa iso uunivuoka tai korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla. Pyöritä taikina jauhotetulla alustalla rennoksi, n. 50cm pötkyläksi. Leikkaa se pellin koosta riippuen n. 15-20 palaan ja laita palat pellille leikkuupinta ylöspäin, noin puolen sentin päähän toisistaan. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia. 

Paista pehmosämpylöitä 225c uunissa noin 12-15 minuuttia. 

Kommentit

Suositut tekstit